Italienska kulturinstitutets kommande evenemang

fR8unPxkunCToOPz8unPz9QXg.jpg

Tordag 6/12 h.18:00 Italienska Kulturinstitutet
“68-vänstern i Italien och Pasolinis ståndpunkt”. 50 år efter 68’vänstern håller, den italienska Professorn Giampaolo Borghello på Institutet, en föreläsning om 68’ vänstern i Italien men en fördjupning på Pierpaolo Pasolinis roll. 

Fredag 7/12 h.18:00 Italienska Kulturinstitutet
Författaren Anna Zilli presenterar boken Cristina di Svezia regina della musica a Roma - Le ‘canterine’ al suo servizio som  har nyligen översatts till svenska ("Drottning Kristinas sångerskor") tack till litteraturstödet från Lerici Fonden. Bokpresentationen är på italienska

Måndag 10/12 h.18:00 Italienska Kulturinstitutet
Seminarium samt visning av kortfilmer. Samtal med artisterna Elena Mazzioch Malin Pettersson Öberg. Moderator för samtalet är kuratorn Jonatan Hebib Enqvist. 

Onsdag 12/12 h.17:30 Italienska Kulturinstitutet
Gruppen ”Club dei lettori dell’IIC” träffas på Institutet den 12:e december kl. 17:30 för att samtala över "La festa nera" av författaren Violetta Bellocchio. För mer information och registrering skicka ett mejl till iicstoccolma@esteri.it

Tordag 13/12 h.18:00  Italienska Kulturinstitutet
 Missa inte Lucia på Institutet. Kvällen inleds med vernissage av en utställningen med antika objekt relaterade till figuren Santa Lucia från "Il Museo della Civiltà di Roma". Kvällen fortsätter med Nordiska Musikgymnasiets kör som kommer att lussa på Institutets teater. Allt avslutas med julhälsningar med panettone, lussekatter och prosecco! För mer information och bokning klicka här. Mer information kommer följande vecka.