Den XVIII upplagan av “La Settimana della Lingua Italiana nel Mondo

YTAunYXAunYD8unPz8unGz8unPw.png

Italienska språkveckan i världen äger rum från den 15 till den 21 oktober 2018.Under veckan hålls på Italienska Kulturinstitutet och i Stockholm olika föredrag (författarträffar, filmvisningar, seminarium) kring temat ”det italienska språket och nätet”. Språket har under senaste åren påverkats mycket av teknologin. Syftet med denna upplaga av Italienska språkveckan är att publiken ska få möjligheten, tillsammans med italienska författare, journalister och regissörer, att undersöka förhållandet mellan språket och nätet.

Tisdag den 16:e oktober kl. 18:00 - Italienska Kulturinstitutet
Författarträff med Mauro Covacich och journalisten Alessandro Beretta från den italienska tidningen ”Il Corriere della Sera”. På italienska med konsekutiv översättning på svenska.

Onsdag den 17:e oktober kl. 19:00 – Alviks Bibliotek, Bromma
Författarträff med Mauro Covacich som kommer att berätta om sitt författarskap och mycket annat. Välkomna med tankar och frågor ni gärna vill ta upp. Självklart signerar han sina böcker, som även kommer att säljas på plats. Evenemanget arrangeras av förlaget Contempo i samarbete med Italienska Kulturinstitutet.

Torsdag den 18:e oktober kl.18:00 - Italienska Kulturinstitutet 
Visning av dokumentärfilmen "Aperti al Pubblico" (italienska med engelsk undertext) med introduktion av regissören Silvia Bellotti. Kvällen avslutas med ett seminarium där Johan Mårtelius, professor i arkitektur vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och arkitekten Camillo Botticini jämför den svenska och den italienska bostadspolitiken.

Torsdag den 23:e oktober kl. 18:00 - Italienska Kulturinstitutet
Seminarium med författarna Federica Manzon och Giorgio Vasta. Föredraget är på italienska med konsekutiv översättning på svenska.